Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy gésa emlékiratai

2011.08.04

 
 A könyv mindenütt vezeti a bestseller listákat, ezért ajánlom figyelmetekbe ezt az elbűvölő történetet, amely egy gésa életébe enged bepillantani, csaknem 450 oldalon keresztül tanúi lehetünk egy hű önéletrajzi leírásnak.

A történet egy 9 éves lányról szól, akinek van egy különleges tulajdonsága, a szeme, ez ellenállhatatlanul vonzóvá teszi a férfiak számára. Egy szegény halászfaluból származik, édesanyja halálos betegsége miatt viszont szülei eladják őt és nővérét. A kislány egy gésa házba kerül. Az élete gyökeresen megváltozik, beletanul a gésák szigorú művészetébe, a feladata hogy szórakoztassa a befolyásos férfiakat. Itt nem arra kell gondolni hogy a gésák,örömlányok. Nem,nem ők egy fajta szórakoztató művészek, akik olyan művészetek előadásában jártasak, mint például a klasszikus zene és tánc.  
Arról is tudomást szerezhetünk, hogy egy gésa szüzessége a legnagyobb áron kell el. Átérezhetjük a vívódásokat amelyeket a háború hoz és megváltoztat mindent.
Az író kifejezései lélegzetelállítóak, gyönyörűek a jellem és küllem leírások,számunkra vicces neveket tartalmaz. A könyv számomra olyan, mint egy ajtó, kinyitom és egy teljesen új, titokzatos világba lépek be.

  A könyv annyira különleges alkotás, hogy akadtak olyanok akik ajánlatot tettek a megfilmesítési jogokra. Így a film 2006-ban meg is jelent, a film a 2006-os Oscar-díjak közül hat kategóriában kapott jelölést, amiből hármat meg is nyert! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó kép


ElérhetőségArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 21715
Hónap: 385
Nap: 22